Friday, 22 July 2011

~khabi khusi khabi gham~


hye guyss,,
aku pon xpasti ejaan tuh btol ke x,,ehehe
klu slh ~sorry~ ok..kali ni kau bkn nak cite psl cite hindustan tu tapi nak crita tentang movie hindustan.. :)

ha,,jgn nak bosan dlu,,mai bace dlu pe yg aku nak try cite..
aku ni bkn la peminat setia cerita hindustan klu nak dibanding kan dgn bestie aku akaq LINA..
sume cite hindustan die tawu,,but she was right sbb pilih cite hindustan sbg slh satu movie yg die suke..

aku sedar..cite hindustan mmg suke sgt tonjolkan tentang unsur CINTA..
haa!!insan2 yg konon jiwa kental ag rock xpayah lanak tunjuk ego kate xmen la jiwang2 sgtt..
korg sedar x??dlm hidup kita ni mmg xhabis2 dgn unsur CINTA.
CINTA maksud aku bkn hanya pada pasangan,,
jgn lupe cinta utk yg diatas, ALLAH.. cinta IBU BAPA, cinta DIRI SENDIRI, RAKAN2, SAUDARA, dan yg paling dekat dlm diri kita PKARE YG KITA SUKE BUAT..
sbnrnye semua atau sekeliling kita ini adalah CINTA!!

sedarlah..
se'ROCK' mane pon korg sebnrnye korg masih ada rase cinta..
jgn pernah nak buang perasaan mulia tu,,sebab cinta tu akan tetap hidup dlm diri korg..
xpayah la korg nak geli sgt dgn pkataan CINTA TU..
kdg2 aku pelik,,ada org tu kate die xjiwang la nak cinta2 sedang kan die xpernah bhenti mencintai hobi dia, hidup dia n family dia,,

TUJUAN AKU SEBENARNYA AKU NAK KORG SEDAR..
cinta tu bukannya semata untuk pasangan,,
tapi korg jadi lah pencinta setia pada pkare yg beri berfaedah pada korg..

and AKU NAK KORG SEDAR,
cinta hindustan bukanlah cerita yg hanya menegakkan kehidupan pasangan kekasih,,
tapi dia hanya menceritakan tentang likup kehidupan..
kalau korg prasan n amati..
dia ada unsur CINTA PADA TUHAN, CINTA PADA KELUARGA, CINTA PADA SAHABAT, CINTA PADA PASNGAN  dan yg paling bermakna DORG NAK TEKANKAN CINTA LAH PADA KEHIDUPAN KITA SENDRI..
hidup kita akan lebih bermakna kalau kita pandai mencintai dan setia pada kehidupan sekeliling kita..
so,,kita kne lebih hargai apa yg kita ada sekarang supaya ia xhilang dimamah kesedihan.. :)
soo ley la tgk cerita hindustan, amek pengajaran dia, kalau xsuke tgk tari menari tu,,korg tuka laaa..
xpon tutup je mate..sng cite..sbb bg aku cite hindustan punye byk pengajaran yg boleh kita gune utk hidup sharian kita ok..

klu de pendapat lain ley r korg tinggalkan pesanan..aku hanya lontarkan pndpt je,,sesungguh nya kita semua manusia biase yg nak cari cahaya kebenaran dlm kehidupan :)





enjoyy!!!

Friday, 8 July 2011

soalnya jodoh...

salam,,hai guys,,
arini aku de terbace dlm satu majalah soal jodoh,,
aku pon tertarik nak kongsi apa yg aku bacee dgn korg2 sume :) ...

asas jodoh adalah orang yang baik adalah untuk orang yang baik gak..
ada dua cara dalam memilih jodoh yang baik dan tepat untuk kita..
Yang PERTAMA ialah jadilah orang baik dan yang KEDUA turuti pilihan orang yang baik.

kadang2 ada yang mengatakan mereka lebih suka membuat pilihan pertama sebab urusan jodoh ni mereka lebih suka dan rasa dekat apabila mencari sendiri walaupun ibubapa, guru atau saudara mereka adalah orang yang baik2. mereka tidak yakin bahawa pihak ini dapat memilihkan jodoh yang tepat dan mengikut kesesuaian mereka. Tapi mereka lupa adajuga yang memilih jodoh mereka mengikut pilihan sendiri, jodoh mereka tetap juga xberpanjangan..

kaedah jodoh sebenarnya adalah apabila anak itu baik dan ibubapanya yang tidak baik telah memilih jodoh yang tidak baik untuk dijadikan pasangan maka anak itu dibenarkan menolak. tetapi jika anak itu tidak baik dan sudah ada pilihan untuk jadi pasangannya, ibubapanya yang baik pula tidak dapat menerima pasangan yang dipilih sebgai menantu. ini sebenarnya Allah tidak membenarkan orang yang baik jatuh kepada orang yang tidak baik. semua yang Allah tentukan, yakinlah ianya mempunyai hikmah yang besar.


JIKA ANAK SEORANG YANG BAIK DAN IBUBAPA YANG BAIK, anak mempunyai pilihannya sendiri pasangan yang baik untuk dijadikan isteri @suami, ibubapanya juga baik dan bersetuju untuk dapat menantu yang baik. maka, proses pernikahan dijalankan dan InsyaAllah mereka hidup bahagia dan mempunyai cahaya mata yang beriman. TETAPI bagaimana jika dah menemui JODOH YANG BAIK tapi urusan pernikahan masih terbengkalai.......

ITU LAH TAKDIR, mungkin DIA ALLAH JODOHKAN DENGAN 'ORANG BAIK' YANG LAIN. jadi, redha lah dgn apa yang berlaku,,semua ada hikmahnya,jgn slhkan takdir,, ubah lah dan muhasabah lah diri kita agar jadi orang yang baik dan dapat jodoh yang baik mudah2an,, amiiinnn,,

hope korang suka dgn post ni k,, rajin2 la share smoge semua org lebih terbuka tenteng AL-KISAH JODOH,
semoga kita semua menjadi orang baik dan dapat jodoh yang baik,,, jom layan video best bawah nih,,,,, :))


Tuesday, 28 June 2011

~sesal dulu dpt sesal kmudian apa pon xuley~

hye sume!!!
rini rase nak cite psl seorg jejaka,,,jeng..jengggggg.. :)
blom nih,,blog aku pnoh dgn picca gurl n lelaki yg mahram aku je kn???
aku rase aku perlu buat pnghargaan buat diee,,walau byk sgt dugaan tp die msih byk bkorban n bersabar dgn aku,, tq si dia :)
but this post special for someone yg aku perlu hargai,,,,.
so aku rase tertarik2 n menarik2 utk buat post ni khas buat si dia :)
aku bukn xmo letak dia dlm blog nihhh,,nak sgtt tp sebb rase itu adalh private n takot org kate over aku lebih selesa letak di dlm hati aku nihh..nun di disituuu :)

aku rase aku perlu dedah kan identiti si dia @ mR Heart aku yg sbnr..
walau aku rase ada lagi yg perlu diperbaiki antara ktorg,,myb kami msing2 msih nak knl n kukuh kn rse pcye antara ktorg,,aku hrp sgt apa yg kami dh penah lalui mse mula2 knl dulu akn kmbali semula,,aku rindukan saat2 tuh :)
aku amat berharap supaya kami dpt harungi semua n kekal kn hubungn ni,,sma2  doakan utk kami ok,,aku hrp hubungn ktorg akn pulih mcm dulu,,sbb rse syg tuh mse adeeee..

ok,,teng,,teng,,,!!



eh3!!! salah,,bukan yg ni,,ehehe,over seyy mamat nih tumpng iklan plak,,mne mR heart smunyi nih???


haaaa!!ok,,yg nih tepat skali,,so,,doakan ktorg yg terbaek ok rakan2,,
p/s buat mR heart: "mngkin saya xsempurna,tp bila dgn awk sy rasa segalanya bermakna,,thnx a lot" :)

so sbb dh kantoi,,ok sy letak mR ni kat celah2 org penting dlm hidup ok,,no secreto ag..peace ^_*
dada,,shubidu rakan2... :)

cibox!


ShoutMix chat widget

Followers