Friday, 22 July 2011

~khabi khusi khabi gham~


hye guyss,,
aku pon xpasti ejaan tuh btol ke x,,ehehe
klu slh ~sorry~ ok..kali ni kau bkn nak cite psl cite hindustan tu tapi nak crita tentang movie hindustan.. :)

ha,,jgn nak bosan dlu,,mai bace dlu pe yg aku nak try cite..
aku ni bkn la peminat setia cerita hindustan klu nak dibanding kan dgn bestie aku akaq LINA..
sume cite hindustan die tawu,,but she was right sbb pilih cite hindustan sbg slh satu movie yg die suke..

aku sedar..cite hindustan mmg suke sgt tonjolkan tentang unsur CINTA..
haa!!insan2 yg konon jiwa kental ag rock xpayah lanak tunjuk ego kate xmen la jiwang2 sgtt..
korg sedar x??dlm hidup kita ni mmg xhabis2 dgn unsur CINTA.
CINTA maksud aku bkn hanya pada pasangan,,
jgn lupe cinta utk yg diatas, ALLAH.. cinta IBU BAPA, cinta DIRI SENDIRI, RAKAN2, SAUDARA, dan yg paling dekat dlm diri kita PKARE YG KITA SUKE BUAT..
sbnrnye semua atau sekeliling kita ini adalah CINTA!!

sedarlah..
se'ROCK' mane pon korg sebnrnye korg masih ada rase cinta..
jgn pernah nak buang perasaan mulia tu,,sebab cinta tu akan tetap hidup dlm diri korg..
xpayah la korg nak geli sgt dgn pkataan CINTA TU..
kdg2 aku pelik,,ada org tu kate die xjiwang la nak cinta2 sedang kan die xpernah bhenti mencintai hobi dia, hidup dia n family dia,,

TUJUAN AKU SEBENARNYA AKU NAK KORG SEDAR..
cinta tu bukannya semata untuk pasangan,,
tapi korg jadi lah pencinta setia pada pkare yg beri berfaedah pada korg..

and AKU NAK KORG SEDAR,
cinta hindustan bukanlah cerita yg hanya menegakkan kehidupan pasangan kekasih,,
tapi dia hanya menceritakan tentang likup kehidupan..
kalau korg prasan n amati..
dia ada unsur CINTA PADA TUHAN, CINTA PADA KELUARGA, CINTA PADA SAHABAT, CINTA PADA PASNGAN  dan yg paling bermakna DORG NAK TEKANKAN CINTA LAH PADA KEHIDUPAN KITA SENDRI..
hidup kita akan lebih bermakna kalau kita pandai mencintai dan setia pada kehidupan sekeliling kita..
so,,kita kne lebih hargai apa yg kita ada sekarang supaya ia xhilang dimamah kesedihan.. :)
soo ley la tgk cerita hindustan, amek pengajaran dia, kalau xsuke tgk tari menari tu,,korg tuka laaa..
xpon tutup je mate..sng cite..sbb bg aku cite hindustan punye byk pengajaran yg boleh kita gune utk hidup sharian kita ok..

klu de pendapat lain ley r korg tinggalkan pesanan..aku hanya lontarkan pndpt je,,sesungguh nya kita semua manusia biase yg nak cari cahaya kebenaran dlm kehidupan :)





enjoyy!!!

No comments:

Post a Comment

cibox!


ShoutMix chat widget

Followers